donderdag, augustus 31, 2000

Bomen/Bos - Via rikmulder.nl een raadselachtige startpagina-kloon. Ik gok op 'Webindex, voor als u door de bomen het bos niet meer wilt zien.'
TravelPlaneet - In de maanden dat ik voor Planet Internet werkte werd de lucht in 'Fort Amersfoort' bezwangerd door de TravelPlanet. Een team van zes redacteuren moest voor een weergaloze travelsite zorgen. En die zou 'live gaan' op 24 juli, pardon 4 augustus, pardon 15 augustus, pardon 31 augustus dus. Maanden is er aan gewerkt, en ik vind persoonlijk dat het niet aan de nieuwe site af te zien is. Twee balkjes bekleed met een soort Sinterklaaspakpapier, waartussen rijkelijk gekeuveld wordt over vakantie. Een wanstaltig kleuterschoollogo en de geweldige openingskop Nazomeren! Waar gaan we hÑÑnů? (hangt van je instellingen af, M) maken de warboel compleet. Ik vind het een leuk idee, zo'n travelportaal, maar kom dan ajb met iets goeds....
kranten.pcm - De rechtszaak tegen kranten.com heeft PCM er niet populairder op gemaakt in Internetland. Om het publiek van kranten.com zelf naar de PCM-sites te loodsen gaat de megauitgever volgens SmallZine nu zelf een overkoepelende krantensite beginnen.Hm. Kunnen ze niet beter kranten.com opkopen? Scheelt weer opstartmiljoenen. Oh nee, want dan zullen ze de boel wel heel snel 'opkopen en sluiten'.

woensdag, augustus 30, 2000

Internet killed the radiostar - Nog voor ze überhaupt zijn begonnen zet WorldOnline volgens mij alweer een punt achter hun eigen webcaster WOL Radio. Na de 'heroriëntatie op content' is nu namelijk ook ex-3FM DJ Jurre Bosman weer teruggekeerd naar de publieke popzender. Gelukkig alleen voor redactiewerk.... Overigens vind ik het eventuele verscheiden van WOLR niet echt rampzalig. Een kruising tussen Sky en 538, gelardeerd met jingles van Chrisopher Reeve en Linda Wagenmakers, is niet echt mijn smaak. Wanneer komt er eens een Nederlandse versie van netradio.com?

dinsdag, augustus 29, 2000

Uniek - Uniek betekent volgens mijn woordenboek enig in zijn soort. Het Groninger Dagblad Stad heeft dat nog niet helemaal door. Toen ik maandag in Groningen deze krant kocht, viel mijn oog op een advertentie. Unieke samenwerking met het ANP? Ehm, wat dacht het Groninger Dagblad van Nu.nl, Nieuwsklik Trouw, Nieuwsklik VK, Planet.nl, alle Wegener-kranten en nog veel meer sites met een automatische feed van het persbureau uit Rijswijk?
Auto-Shrink - Nooit gehad, zo'n psychoanalyse, maar als ik er aan denk, dan zie ik een man in een grijze coltrui voor me, die met zalvende stem probeert te achterhalen of ik geestelijk in de knoop zit. 'Hoe voel je je nu?' 'Waar denk je aan?' 'Zeg het maar.' Steeds maar weer de zelfde zinnetjes. Dat moet toch te automatiseren zijn? Nou, inderdaad. In 1966 werd ELIZA geschreven. Een computerprogramma dat reageert op zijn 'gesprekspartner' zoals een psychoanalist dat ook zou doen. Maar hey, het is 2000 nu, en natuurlijk moet het mogelijk zijn om ELIZA om te scholen tot Instant Messenger-psych. AOLiza vuurt op een willekeurige gebruiker van AOL Instant Messenger een psychoanalyse af:

eight: Hello James
AOLiza: how do you do. please state your problem.
eight: No problem. How are you?
AOLiza: why not?
eight: ????
AOLiza: does talking about this bother you?
eight: You are not james
AOLiza: does it please you to believe i am not james?
Back in town! - Terwijl half puberend Nederland zichzelf vermaakte in een weiland te Biddinghuizen, en alle AVRO-leden zich en masse naar Amsterdam hadden getransporteerd, verbleef ik in het Noorden van het land om al die mensen te ontwijken. Ik zal niet uitweiden over mijn activiteiten daar, maar het waren er in ieder geval weinig...

donderdag, augustus 24, 2000

Pauze -Opeens heb ik toch de behoefte aan een paar dagen rust. Weg van de stad, weg van de drukte en weg van de PC. Daarom trek ik me voor vijf dagen terug. Zonder computer, e-mail en ICQ. Vanaf dinsdagavond zal ik weer gaan loggen. Tot dan!
Authorize - Een soort Jack Spijkerman, maar dan via ICQ. Het bewijs dat je sommige mensen niet moet accepteren op je contact list.

Lowtax - Jimmy, o got to go now, clean ths sht out of the keyboard, m gonna put the thng n the dshwasher or some sht. bbl
Jimbo - In the dishwasher?
Jimbo - Why?
Jimbo - Don't put it into the dishwasher!
Jimbo - Are you there?
Jimbo - You'll lose your keyboard if you put it in the dishwasher!
Jimbo - Denny? Hello?


Something Awful: ICQ Pranks (Met dank aan Martin)
Bootjes - Vandaag moest ik weer in Amsterdam zijn, dit keer voor een gesprek met mijn stageverlener. Vandaag zat bijna de hele trein vol met bejaarden uit Limburg. Die hadden massaal hun dag vrij reizen opgeofferd om in de Hoofdstad bootjes te gaan kijken. Het hele station was afgeladen met toeschouwers. Toch gek, want je kunt die scheepjes ook vanuit je luie stoel zien.

woensdag, augustus 23, 2000

Tribunaal - Vanmorgen op de radio: De Nederlandse Spoorwegen krijgen een klachtencommissie met als werktitel het Reizigerstribunaal. De naam schoot echter bij de hoge heren van de Utrechtse Treinengigant in het verkeerde keelgat. Zo erg kon het toch niet zijn? Nou, zo erg is het dus wel! Vandaag moest ik om 11.00 uur op een afspraak in Amsterdam-Zuid zijn. Ik verliet daarom om 9.30 uur mijn woning in Utrecht. De trein die mij naar A'dam CS bracht, presteerde het om 20 minuten te wachten bij Abcoude. En de tram die mij verder moest brengen stond tien minuten stil op het Rokin. Om 11.30 kwam ik aan op mijn plaats van bestemming. "Helaas, u zult een andere afspraak moeten maken. Schikt het op 6 september??" Alleen al om dit soort dingen zou ik graag een Reizigerstribunaal zien. En dan niet alleen voor de NS, maar ook voor het GVB, Connexxion, GVU en God weet hoe die bedrijven allemaal heten. Met vele soorten van genoegen zou ik ze allemaal aanklagen en voorgeleiden. Want dit soort acties gebeuren mij net iets te vaak.

dinsdag, augustus 22, 2000

Noknok Koelman - Notoir brievenschrijver Luuk Koelman zaait verwarring in Internetland:

"Mijn echtgenote is hoogzwanger. Over acht dagen is zij uitgeteld en komt de kleine eindelijk naar buiten. Nu speel ik met de gedachte ons kind 'Noknok' te noemen."
Down Under - Ligt het nu aan mij, of gaat opeens iedereen naar Australië? Eerst deed BNN het voorwerk, later ging Weblogger 'virtueel' en in september gaan de Nederlandse atleten ook 'down under'. SvJ-maatje Kim en haar vriend Erwin zijn al een tijdje bezig met hun voorbereidingen om echt naar Australië, Nieuw-Zeeland en Thailand te gaan. Op hun site hebben ze een eigen reislog, en voor het e-zine Reis om de Wereld houdt Kim ook een reisverslag bij. Nog twee weken, en dan is het zover. Succes in ieder geval!

maandag, augustus 21, 2000

RSI - Afgelopen woensdag werd ik in het centrum van Utrecht opeens geteisterd door tintelingen in mijn arm. Omdat de pijn na een halve dag weer over was, dacht ik dat er misschien iets scheef was komen te zitten, en dat het verder wel los zou lopen. In de nacht van Zaterdag op Zondag kwam de pijn echter terug. Tussen 04.00 uur een 06.00 uur werd ik wreed uit mijn slaap gehouden door mijn linkerarm. Dus vandaag toch maar even naar de huisarts. Die vertelde me dat het de symptomen van beginnende RSI zijn. De nachtmerrie van elke beeldschermwerker. Dus voorlopig ga ik het even rustig aan doen, tot ik op 1 september op stage moet. Ik hoop dat ze bij De Telegraaf ook ervaring hebben met (aankomende) RSI-patiënten.

Wat betekent dit voor Bonga!?
In ieder geval zal ik niet meer zo actief loggen als op de startdag (17-8). Acht logs is een beetje teveel van het goede. Meestal zullen het er één of twee zijn. En soms ook een dagje niets. Ook de geplande restyling van de site moet nog maar even wachten. Op dit moment gaat het eigen belang even voor. Wel zal ik deze week de linkerbalk nog wat meer vullen. Misschien wordt het tijd voor een Pauzemeter (a la Tonie)?
Plagiaat - Hoewel hij al een tijdje niet meer is bijgewerkt, blijft Omroephumor één van mijn favoriete sites. Er is duidelijk hard aan gewerkt, en het laat eens een andere kant zien van de door velen vervloekte Nederlandse Spoorwegen. Helaas zijn er mensen die dringend behoefte hebben aan content op hun felgekleurde site, en dus maar de inhoud van Omroephumor gaan recyclen. Uiteraard zonder bronvermelding. Ik geloof dat ik de Spoorwegpolitie maar ga bellen...
Gaaikema - En de prijs voor de meest voorspelbare krantenkop van heden ochtend gaat naar: Metro!
Rebellie - Trouw bespreekt de zaak kranten.com en kraakt en passant nog even de eigen e-mailkrant af:

Maar misschien het grootste gevaar voor PCM - hoewel 'vreemd genoeg' door de uitgever nooit genoemd - is het feit dat de eigen e-mail-nieuwsbrieven vergeleken bij de e-mailservice van Kranten.com weinig aantrekkelijk zijn.

zondag, augustus 20, 2000

Librisprijs 2001 - Iris werkt aan een roman:

<quote>
"Ach jullie zijn allemaal maar een stelletje Wehkamp -rukkers bij elkaar",denk ik bij mezelf Zo boter geil dat toen jullie twaalf waren en nog geen geld hadden omde Playboy te kopen , jullie jezelf afrukten bijde pagina's van dames in ondergoed die jullie stiekem uit de Wehkamp catalogus van je moeder scheurde.
</quote>

Drie gratis tips voor Iris:
 • Tip 9075566018
 • Tip 9075566042
 • Tip 9055991031
 • Vacature - Weblog watnou.com zoekt personeel. In twee nieuwsgroepen posten de heren een personeelsadvertentie. De eerste weblog die uitgroeit tot een heus bedrijf?

  zaterdag, augustus 19, 2000

  SMStage - Toneelgezelschappen krijgen het steeds moeilijker. Subsidies worden afgebouwd en de belangstelling loopt terug. Mensen blijven liever thuis en kijken tv of surfen web. Een toneelgroep in Engeland heeft de oplossing gevonden. Je hoeft de deur niet meer uit voor hoogstaand cultureel vermaak. Het wordt gewoon via SMS naar je telefoon gezonden.
  Magnetron - Ziek? Zwak? Misselijk? Laat je online instralen door een genezend medium.

  vrijdag, augustus 18, 2000

  Breuh - Thuis, na een feest met een brakke DJ (Tavares na Kiss en het Holland Duo) en erg moe. Erg moeilijk hoor, een ouderwets Nederlandse bruiloft leuk vinden als je door diverse ontstekingsremmers (Tandarts bedankt!) geen alcohol mag drinken. Ach, ik heb me wel vermaakt, en wens Marion en Arjen dan ook veel geluk. Nu eerst slapen.....
  Ruhe - Vandaag weinig Bonga-logs i.v.m. een te bezoeken bruiloft in Zeist en Nieuwegein.

  donderdag, augustus 17, 2000

  News - De middageditie van Sp!ts heeft een naam gekregen. News.nl gaat vanaf eind augustus de trein-schoonmakers teisteren. Gelukkig hebben ze wel de juiste domeinnaam geregistreerd. De site is echter nog zwaar 'under construction'.
  Gesnapt - Ik had gedacht om vandaag nog even rustig te oefenen met mijn weblog-in-wording. Helaas. Natuurlijk vond Tonie (ziet alles, hoort alles, logt alles) in zijn refer-stats mijn links naar zijn pagina. Dus nu maar snel de ontbrekende pagina's uit het bovenstaande menu fixen...
  Spooky Doo - Terwijl Tonie het duivelse complot tussen de Smurfen en het communisme ontdekt, blijkt er ook een verband te bestaan tussen Scooby en Scully.
  Eindhovense humor* - "Ja, we wisten al tijden dat ie die vent in de tuin had gelegd, maar ja, dat vertel je natuurlijk niet door. Dus toen de politie kwam, toen zijn we d'r maar eens lekker voor gaan zitten. Pilsje erbij, pindaatje, gezellig!" * vrij naar Theo Maassen
  Easy - Vroeger had je een café-billiard. Dat had een toog, een kastelein en natuurlijk een biljart. Het werd meestal bezocht door mannen die het café zagen als hun huis, en de stamgasten als hun familie. In de cafés van tegenwoordig kun je geen koffie krijgen, geen bier, geen sterke drank. Wel staan er allejezus veel computers, en brengt de kastelein het etablissement binnenkort naar de beurs. Simon Carmiggelt draait zich om in zijn graf..
  Freak - Een voorbeeld van een echte freak. Rob Stenders maakt naast een dagelijks ochtendprogramma ook wekelijks een nachtprogramma op Radio 3. In de FreakOlympics werkt hij samen met co-host Fred S. het nerd-alfabet af. Hierin staan, op alfabetische volgorde, alle platen die de popmuziek volgens Rob interessant maken. En naar het (overigens incomplete) overzicht te oordelen heeft hij meestal gelijk..
  Home Sweet Home - Een vijf-stappen-plan voor Lars en natuurlijk voor iedereen die een huis/kamer/verblijfplaats in de omgeving van Utrecht zoekt:
  1. Koop een woonwagen.
  2. Ga in een Nederlands dorp staan, en verziek daar de hele boel.
  3. Verlaat het dorp, ga niet langs start en ontvang 600.000 gulden.
  4. Bezet een parkeerplaats aan de rand van de Domstad.
  5. De gemeente zal u een ruime verblijfplaats doen toekomen.
  Start - Al een tijdje had ik (student journalistiek en internetredacteur, 20) een eigen domein, maar tot nu toe geen website om er op te plaatsen. Nu wilde ik van mijn site eigenlijk geen weblog maken, want daar zijn er inmiddels 21.347 van, die bijna allemaal naar elkaar verwijzen. Maar ja, goede ideeën zijn schaars, en dus ga ik toch maar gewoon beginnen. Tips en suggesties zijn natuurlijk altijd welkom.